trektocht Azie [2011] | Zuid Amerika [2008]

Van ’t padje in Vietnam & Laos

Laos | Vientiane | 31 december 2010

VER TREKKEN & ER AAN KOMEN
Het begon allemaal lekker rommelig de 31e november. Twee geliefden, waaronder een broertje, lagen pardoes los van elkaar op de eerste hulp. Tsja, zul je net zien. Na het spreekwoordelijke fruitmandje en een luxueuze lift naar Arnhem, bleek gelukkig de brug niet te ver. Het felle machinistenfluitje op het ijskoude Arnhemse perron, werd ons startsignaal: de ICE naar Dusseldorf; via Bangkok naar Saigon (HoChiMinh).

KORTE FEESTSTEMMING
Eenmaal aangekomen in Saigon, werden we enthousiast onthaald door vele zwermen toeterende brommertjes, waar vier tot vijf vrij drukke voetbalfans per eenheid op waren gepakt. Vietnam had net met 7-1 Birma verslagen in de Asia Cup. Hulde, hulde! Wij serieuze voetbalmensen (hebben inmiddels 3 matches gezien 😉 waren natuurlijk intens gelukkig met deze verpletterende overwinning van ons gastland, maar tot onze spijt bleken twee biertjes onze luiken al te sluiten. De allervriendelijkste man-vrouw (met een heel poezelig kinderlichaampje) die ons hostel bestierde, stopte ons heeel diep onder de wol. Tsja, 45 graden temperatuurverschil en een goedkope, maar o zo lange slapeloze reis, hakken erin.

OPSTARTEN
Integreren is meedoen, hoor ik wel eens zeggen. Omdat in Saigon bijna alles op en om twee wielen draait, hebben we na twee dagen van bijkomen ook maar zo’n chinees motortje geregeld. Zodoende in een uur of zes uur tijd de stad zeker driemaal doorkruist, zonder een idee te hebben waar de weg (en soms het verkeer) ons heen brachten. Grappige belevenis! Daarnaast hebben we ons kort toegelegd op het zgn. gehurkt zitten op Aziatische wijze. Vreemd fenomeen. Uiteinderlijk wegens smeltgevaar de hete stad verlaten in de richting van Dalat. De bewuste buschauffeur had ik in Peru al eens ontmoet, denk ik. Hij denderde met 100 km p/u door kleine dorpjes, jaagde fietsers de stuipen op het lijf en als hij afremde… dan dwong hij die banden van zijn forse touringcar soms piepend tot stilstand. Tsja. Een corrigerende tik op zijn rechteroog was in mijn optiek zeer gepaste reactie, mede namens alle onderdrukte passagiers dan he.

My Son

Onderweg

Doorkijkje

Same-same

EERST EVEN ONSPANNEN?
Dalat is heerlijk om een paar dagen volledig tot rust te komen, te genieten van de voor blanken betere temperatuur en te struinen tussen de talrijke bloemen- en akkervelden. Wij kwamen aan om 7 uur in de avond en vertrokken om 7 uur in de ochtend… Tja, het regende namelijk dat het goot en dat leek ons maar niets. We zochten ’s avonds wat beschutting om ons verdriet te verdrinken en liepen een fanatieke Vietnamese motorgids tegen het lijf. Hij wilde ons ‘the real Vietnam’ wel laten ervaren en zijn visie op het land met ons delen. Zijn credo, “Why Not”, was ook in deze keuze een prima motivator. Geregeld!

KONING TOETER
’s Ochtends hebben we de bagage verdeeld over twee kleine motoren en zijn de centrale hooglanden van Vietnam ingetrokken. Een snelle maar juiste beslissing, zo bleek later. Asfalt-, zand- en modderwegen hebben ons zes dagen lang geheel vrijwillig ontvoerd. De tocht ging langs enkele minderheden die al -tig generaties op dezelfde primitieve wijze hun leven leiden, ver van de bewoonde Vietnamese beschaving. Behalve de minderheden, komen we ook veel Vietnamezen tegen die tijdens het cummunistische bewind verplicht werden het noorden te verlaten om een boerderij te starten in het centrale hoogland. Zowel mens als natuur dragen littekens van een geweldadig verleden. De wrok tussen Noord en Zuid Vietnamezen lijkt soms nog wat vers. Tenslotte liet Tung, onze gids aka easy rider (en eveneens de ongekroonde ‘Koning Toeter’) ons veel van de ambachten zien die zijn land rijk is. De gastvrijheid was overal groot, de lokale koffie zeer goed van smaak, het weer fantastisch en het eten zeer smaakvol!

Ochtend Gloren

Blue lagoon

Lekker Vrolijk

ZON ZEE STRAND
Aan de kust van Hoi An, in Centraal Vietnam, hebben we de motor weer op de bok gezet om een paar dagen te lounchen. ’s Ochtends naar ons bakkertje, broodjes in de fietsmand en rustig-an richting het strand koersen. Een catfight tussen de twee vrouwelijke strandtenteigenaren bepaalde dan waar we de dag doorbrachten. Het begint al weer te wennen, geen besef meer van tijd en dag. Volg de zon en maan, dan weet je genoeg 😉 ’s Avonds zelfgebakken nootjes kopen bij onze nootjesvriendin, wat rondstruinen in de oude stad, potje snookeren met wat Aussies en het geheel afronden met ’n paar kleine danspasjes. Tussendoor van die “O jongens wat gaan we diep” gesprekken nadoen die je opvallend vaak (ongewild) meekrijgt van Amerikaanse girly-girly toeristen die hier veel rondhangen. Met stip op 1 staat: “<…Zucht…>Yeah, I mean: O my Gosh, you know! It’s just… like… overwhelming and stuff…”. Brrrrr!

KOMEN EN GAAN
Vietnam heeft ons boven verwachting veel positiefs gebracht. We zijn er maar twee weken geweest natuurlijk, maar die weken waren wel lekker dik. Een gemiddelde Vietnamees is wat mij betreft werklustig, hij of zij rookt, is gesteld op lekker eten (maar zal er geen gram door willen aankomen) en geeft veel om persoonlijke hygiene. Jammer is wel dat men in het verkoopenthousiasme wat ver doorschiet. Geen Nee=Nee dus. We besloten om het heerlijke hostel in Hoi An te verlaten en naar Laos te gaan. De bus bracht ons er in ruim 1 dag.

LAO ON WHEELS
Het Zuiden van Laos is minder bevolkt, heeft minder faciliteiten en is dan ook wat armlastiger dan het noorden. Via internet hebben we een offroad motor gehuurd. Het idee is om met z’n tweeen naar het Zuidenwesten af te zakken om vervolgens via het Zuidoosten weer naar het Noorden te trekken. Savannakhet, ongeveer halverwege Laos, was het vertrekpunt. De tocht heeft 12 dagen geduurd en bracht ons diep in afgelegen Laos. Werkelijk wonderschone meertjes, adembenemende grotten en een prachtig heuvelig landschap gleden aan ons voorbij. Behalve de befaamde tijger, is zo’n beetje het hele dierenrijk ons voorwiel langs geschoten. De taal, de voor ons nietszeggende leestekens, het gebrek aan een kilometerteller en brandstofmeter, maakte de trip tot een leuke uitdaging! De condities van de weg bracht de snelheid soms terug tot 5 km per uur. Soms werden we aangekeken alsof we van de maan kwamen, soms bijzonder hartelijk onthaald. Een van de belevenissen is dag 3.

Waterval

Modder aan en lood in de schoenen

Pompstationnetje

Bukken!

Part 1: DA’S EEN HOBBELIGE WEG, ZEG
Op de kaart leek het mogelijk om van Pakse (ZuidOost) naar Attapeu (ZuidWest) te rijden via een dirt road in de categorie ‘alleen in het droge seizoen’. De weg heeft een nummer (18), maar dat zegt niet zoveel. Het regenseizoen is voorbij, dat zegt meer. Allez, vroeg in de ochtend de motor aangetrapt en het eerste (en laatste) tankstation bezocht op dit stuk van ruim 110 kilometer. De weg werd van een hobbelige zandweg al snel een smal verlaten junglepad. De hobbels werden hoger en veranderde in serieuze klims en afdalingen vol gladde keien en modder.

Part 2: JOH! WIJ WORDEN SMERIG VANDAAG.
De eerste kleine riviertjes en modderbaden dienden zich aan. Leuk man! Tassen eraf, door de rivier, tassen ‘r weer op. Zo net na de middag waren we al erg opgeschoten, dachten we. Dorpen hebben niet allemaal een naam, maar we dachten dat we zeker op zo’n 50km zaten. Langzaam maar enthousiast ploegden we door de blubber en spoelden we ons weer af stroompjes en riviertjes. Regelmatig bukkend reden we onder laaghangede bamboes door en zo stonden we op een gegeven moment in een zeer afgelegen dorp. Zo’n dorp met het type inwoners “kleding? waarom!?”. Tijdens een sigaretje begrepen we van de dorpsoudste dat er water op de route was, een stuk verderop. Tsja, dachten wij: kijk naar onze kleren: dat kennen we hoor! Een kilometer verder begrepen we wat hij bedoelde.

Part 3: MODDER PLUS LOOD IN JE SCHOENEN
Daar sta je dan: voor een serieuze rivier met flinke stroming. Gezien de stand van de zon was het inmiddels een uur of drie, dus terug was niet handig. Toen we hoofdkrabbend voor de rivier stonden kwamen wat mannen uit het dorp aanlopen, om te helpen. We hebben de motor door het water geduwd, tot hij er aan de andere kant weer onder vandaan kwam. Kon allemaal net 🙂 Duurde even voordat ie weer proestend tot leven kwam, maar het werkte allemaal nog. Uiteindelijk kwamen we er net voor zonsondergang achter dat we niet op 15km voor Attapeu zaten, maar 65km ervoor… Hebben al die Laotianen dan maar “Ja dat klopt” gezegd onderweg, zonder dat ze… Ja, dat hebben ze. Haha. Les geleerd!

Part 4: BOOGIE NIGHTS
Donker in de jungle, tank aardig leeg, ketting gortdroog, geen tent bij ons (camperen is niet toegestaan in Laos) en niemand die de weg werkelijk lijkt te kennen. Na de laatste rivercrossing in het schemerdonker begonnen we mensen te gebaren of we niet konden blijven slapen… ergens. Dat koste wat moeite, maar lukte uiteinderlijk. Jeniet en ik kregen ieder onze eigen kamer. De bewoners hangen een junglespirit aan, die wat eisen stelt aan je bewegingsvrijheid. Niet op de drempel staan, op muren bonzen, klappen, elkaar aanraken, iets bloot laten zien en je samen terugtrekken in 1 ruimte. ’s Nachts ging zelfs de klink van m’n deur, zodat er echt nieeeeeemand bij me kon komen ;-). En toch: dank voor de gastvrijheid, helden uit de jungle!

EN WEER RUST…
Een dikke koortslip, liters noodle-soep, teveel Laotiaanse niets-aan-de-hand-muziek en vele prachtkilometers verder, hebben we onze Honda X(ere)R(eet) een paar dagen tegen een boom gezet. Even een rustmomentje in Thakek, zo rond de kerstdagen. Kerst wordt in dit overwegend Boeddistische land niet gevierd, maar voor ons toeristen maakt men wel een uitzondering. Even lekker met andere lotgenoten eten en drinken rondom een knappend vuurtje op de binnenplaats. Flink bomen over de dubieuze invloed van China op Laos, op de hele Indo-china regio en andere delen van de wereld.

VIENTIANE
Inmiddels zijn we beland in de hoofdstad Vientiane, waar we de motor weer moeten afstaan. Maar goed, we hebben wel weer schone kleren en volop vers brood, met dank aan de Franse kolonisatie! Helaas is de verbinding hier niet zwaar genoeg om filmpjes te uploaden. Dit verhaal en de foto’s kosten ons al een dag. Filmpjes van mijn eerste “ongeschonden” rivercrossing en een ritje door Saigon volgen later.

AFTELLEN
De komende dagen gaan we samen met de twee grote biergiganten van Laos aftellen tot het nieuwe jaar! Gisteravond zag ik overigens dat de Bavaria-jurkjes door het lokale TigerBeer zijn opgepakt, of misschien wel andersom? Volgens de laatste informatie die wij hebben gaat het met ons dappere broertje weer de goede kant op; wij zijn blij en gelukkig!

Een heel gezellige jaarwisseling en een gezond, voorspoedig 2011!

Graag tot horens,
Jenita & Robert

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

NB 01 : Wiem, jij tweemaal de beste wensen!
NB 02 : OmaR. Van de schrik bekomen? Hoe gaat het nu?
NB 03 : Kiwi, een goed N-slag!
NB 04 : Erik&Sas, laat het lekker gebeuren & geniet ervan!
NB 05 : Thomas, hou jezelf warm he. Van harte!
NB 06 : Bram, tour je al door de sneeuw?
NB 07 : Wendy, superveel energieballen hier joh!
NB 08 : Robita, blub, blub-blub, blubtet?
NB 09 : Liesbeth, zit jij al aan ’t dijkje?
NB 10 : SEH-de nachtdienst, maken jullie ‘r ook ff een feessie van!
NB 11 : LH777! – playt de list nog?

Advertenties

34 Reacties

 1. Miranda Schutter

  Hoi Jenita,

  Wat een mooie reis zeg met prachtige foto’s.
  Heel erg leuk om jullie te volgen.
  Nou veel reisplezier nog en ik blijf jullie volgen.

  Groeten Miranda schutter

  7 mei 2011 om 11:10

 2. gerda.borgers@kpnmail.nl

  Hoi Jenita en Robert,

  Zit in de nacht dient.Nam even de tijd voor jullie reisverslag.
  Volgens mij bevalt het reuze en laat de terugweg nog heel lang op zich wachten.
  Tja , je zal wel zo af en toe wat euries moeten verdienen voor je volgende trip,….je komt toch nog wel terug?
  Robert en Jenita,
  Nog heel plezier tijdens jullie reis.
  Veel leuke mensen ontmoeten en mooie foto’s maken.

  Groetjes Gerda

  20 februari 2011 om 06:20

 3. LH

  RE: NB11: The list is grijs geplayed! Je mist hier wel veel hoor! Rihanna staat met 4 nummers tegelijk in de Top40 en Kane komt binnenkort met een best of album!!!
  Have fun!
  Grtjs, LH crew

  9 februari 2011 om 12:49

 4. Til

  Hoi hoi lekker stel, wij waren ook een tijdje voor Neerlandse begrippen ‘back to basics’ door een gecrashte computer, wekenlang computerloos….vandaar dat we nu al n paar uur aan het bijlezen zijn van al jullie avonturen en eindelijk een blijk van oprecht meeleven kunnen tonen…
  Arghhh….wat hebben jullie een MACHTIG mooi leven daaro…. GENIET< DRINK en SNUIF het in (niet al te letterlijk)…Geniet van de wondere wereld die AZIE heet.

  Hier alles verder goed, wij genieten ook heerlijk van het goede van Vaassense bodem, naast de aardappels zijn dat ook elkaar, de kids, werk, vrienden en heerlijke ontspanning.
  LIEFS til en frits

  26 januari 2011 om 11:10

 5. Kiki

  Hoi hier alweer een berichtje uit koud Wijkbij D.Gister terug gekomen en nu alweer in geslingerd.Ben nu officieel een ex Kiwi.Hebben vet genoten mooie dingen gezien met mijn reet in een kouwe beek gelegen op mnt Cook (zal nooit een goede berggeit worden blijkt, weer een illusie minder)Wordt ook geen wereld reiziger , vond 6 weken best lang ….. dat vrij zijn is top maar iedere dag onderweg vond ik op den duur best vermoeiend, maar goed als we het ff zat waren bleven we ergens wat langer.
  Maandag weer aan de bak dat is dan wel weer jammer, las net dat het loonstrookje in januari tegen valt, hahaha doet het altijd.
  lui kijk uit naar jullie volgend verslag.
  Liefs en xx uit Wijk

  22 januari 2011 om 14:19

 6. Wat zijn jullie een stel bofkonten!!
  De foto’s zijn erg mooi zo kan ik me een beetje inleven hoe het bij jullie is en het scheelt me een hoop geld (ben gewoon jaloers)
  Met plezier zal ik jullie volgen, ik hoop dat je nu mijn e-mailadres hebt, denk van wel.
  Veel groetjes Chris

  18 januari 2011 om 17:52

 7. Monique van Hofwegen

  Ha die Jenita en Robert,

  Zucht…wat een fantastische verhalen ! Doet mij goed op deze regenachtige Dinsdagmorgen.
  Jacco maakt zich druk om jouw kerstpakket Jenita. Je schijn vanuit het “pluimenboekje” voor 1 Maart een keuze te moeten maken anders verloopt de boel. “Of ik jou dit even wilde mailen” kreeg ik als opdracht. Natuurlijk luister ik altijd braaf naar de baas maar ondertussen denk ik “Het zal Jenita jeuken dat hele kerstpakket als je je zo ongeveer op een andere planeet begeeft!”

  Maarrrrr, mocht je je er toch zorgen om maken, zeg het mij en ik zal voor jou wellicht ’t een of ander kunnen regelen. Misschien best lekker, een dagje sauna na afloop van deze trip. Even alle modder uit al jullie porien spoelen. Of misschien is er zwaar behoefte aan een dynamische blender, storm vaste paraplu of een dagje Plopsa-land ????
  Kappertje voor Robert, je zegt het maar….

  Lieve twee, blijf maximaal genieten van dit avontuur. Over twee weken vertrek ik naar Ghana op kosten van de baas. Niet zo spectaculair als jullie trip maar voor deze “moedermuts” best een hele leuke break.

  De foto’s zijn trouwens ook prachtig !
  Mis een klein beetje de kiekjes van Jenita op het strand maar vanwege de niet-meer-verantwoordelijke-aanwezige-bikinilijn zijn deze vast achterwege gelaten.
  Alle begrip voor….

  Liefs Monique X

  18 januari 2011 om 09:58

 8. Gradus en Herma

  hey nichie en neefie
  We hebben met veel plezier jullie belevenissen gelezen.
  dat gaat wel lekker zo, merken we.
  Mooie foto’s.
  Geniet lekker verder en groetjes uit
  Heerde.
  Gradus en Herma

  17 januari 2011 om 19:41

 9. Loes en Anne

  Hoi Jenita en Robert,

  Echt zo grappig dat we jullie nog tegenkwamen!! Zijn jullie de teleurstelling van de Gibbon al te boven? Wij zijn nu op 4000 eilanden! Dus dat zit wel goed…

  Geniet nog lekker!

  xx Loes en Anne

  15 januari 2011 om 12:57

 10. Timmer

  He Robert,

  Jij ziet weer mooie plekjes! Mooie foto’s man. Goed om te lezen dat je je vermaakt in die kleine dorpjes die niet eens op de kaart voorkomen 😉 Geen last van sneeuw gehad afgelopen dagen/weken?

  Tim

  10 januari 2011 om 19:07

 11. bjorna

  Mooi verhaal, prachtige foto’s, leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.
  Geniet verder en ik kijk uit naar het volgende verslag.

  Groeten van Bjorna

  6 januari 2011 om 10:35

 12. Zomertjes

  Wow jongens!

  Dat is genieten om op deze manier op de hoogte gehouden te worden.

  Net als tijdens de trip door Zuid Amerika is het weer gnuiven en gniffelen tijdens de boeiende verslagen.

  Ga zo door dame en heer!

  Ontvang van ons een hartelijke groet verpakt in de wens voor al het goede voor 2011.

  De zomertjes uit Hasselt

  5 januari 2011 om 22:08

 13. Robita

  Blub blubber blubberst..

  5 januari 2011 om 22:05

 14. Imke

  Lieve Jeniet en Roberto!!

  Wat een mooi verhaal weer zeg! Ik vind het geweldig om te lezen hoe snel jullie weer vriendjes maken! De taal niet kennen, mag de pret niet drukken geloof ik…
  En dan die plaatjes, echt super mooi!
  Ik vind ook dat jullie er zo lekker uitzien! Echt stralende ‘oogies’, dat doet me heel goed!!

  Het kan gewoon niet anders dan dat dit een stralend begin van het nieuwe jaar wordt!!
  Geniet van alles!! (Overbodig om te zeggen geloof ik…)

  Dikke vette beso
  Im

  4 januari 2011 om 10:24

 15. nachtdienst SEH

  Ha Jenita en Robert,
  een berichtje vanuit de nachtdienst. we maken er een feestje van. Helaas blijft de disco muziek uit en hebben we uitzicht op oranje. De prosecco is op, we sturen de laatste patienten weg en gaan op zoek naar een warm dekentje.
  Heerlijk om jullie verhalen te lezen en jullie foto’s te bewonderen. Daar kunnen we heerlijk van dromen.
  Veel plezier
  Janneke, Gerdienke en Femke

  4 januari 2011 om 04:43

 16. pim

  Hey lieve mensen, een welgemeend Chúc mừng năm mới uit t midden van een koud kikkerland, ga ook in t nieuwe jaar met veel plezier de avonturen bijhouden. Tot gauw weer horens!!
  greetz pim

  3 januari 2011 om 21:08

 17. Died & Anne

  Hey toppers!!!

  Best wishes en geniet van jullie vette avontuur! Mooi verhaal weer. Heerlijk om te lezen en we proeven het plezier dat jullie hebben.

  Super mooie foto’s en weer gave avonturen! Vooral de motor-experience.

  Tot gauw.

  X Died & Anne

  3 januari 2011 om 18:59

 18. Annegreet

  Wauw! Wat een verhalen en belevenissen.. Ik zit alweer te wachten op een nieuw verhaal!
  Geniet er lekker van ..

  Dikke kus Anne

  3 januari 2011 om 12:05

 19. Kiki

  Hoi wereld reizigers hier nog ff een happy newyear uit Kiwiland. Prachtige foto’s en verhalen echte bikkels.ik ga me een beetje schamen gister zat ik een beetje te hyperventileren naast Fokko op een berg weggetje waar we ws niet mochten rijden maar ja het eind punt was mooi, ik dacht daar is het iende van de wereld maar nee een camping ground met een camper 3x de onze en meerdere auto’s met mtbikers.Watje he ga wel 230 op de snelweg maar zo’n ritje brrrr.We kwamen trouwens uit in Hobit bos heb er nog een gezien ook……Het is hier top we hebben het goed naar ons zin alleen de weerberichten voor de komende dagen is een beetje jammer veel regen, maar ach we zien wel.
  Kijk uit naar jullie volgende verhaal en foto’s. Liefs Kiki O ja Robert Nieuw Zeeland is een te gek motorland mooi bochten en wegen.

  2 januari 2011 om 08:51

 20. Gerard en marry

  Fantastisch avontuur. Wij kijken al weer uit naar de volgende Update.

  Een goed 2011 toegewenst.

  Groeten en liefs van ons

  2 januari 2011 om 08:42

 21. Jo & Co

  Hey Geitebreiers!

  Tsjonge jonge, de snuite vâlt mie weer oop’n bie die verhaal’n…. genieten! En wat een belevenissen weer, je moet ze ook gewoon opzoeken blijkt maar weer :). Filmpje van de ‘doortocht door de rivier’ ben ik erg benieuwd naar, kom maar op! 🙂

  Geniet er van; we zien al weer uit naar het volgende verhaal!

  Groeten,
  Jorien, Nico en Job

  1 januari 2011 om 23:13

 22. Marije

  Wow, wat een mooie avonturen! Heerlijk om te lezen!
  Jullie ook een heel mooi en gelukkig 2011!

  Geniet, Geniet, Geniet!

  Liefs, Marije

  Ps kerst en oud&nieuw in Wijk bevallen erg goed!

  1 januari 2011 om 15:56

 23. Anoniem

  he jenita en robert,

  Jullie ook een gezond en gelukkig 2011 toegewenst! Geniet van elke dag!

  Ik heb al een stukkie gelezen (klinkt goed!!) de rest lees ik op een later tijdstip…;)

  Liefs harma

  1 januari 2011 om 02:19

 24. Yvonne

  Mooi verhaal en wat prachtige foto’s! Terwijl ik mijn eerste oliebol naar binnenschuif en de knalflessen klaarzet, is bij jullie het nieuwe jaar al begonnen. Proost! Op een verrassingsvol jaar. XX

  31 december 2010 om 14:41

 25. Wim en Alice

  Dag vrienden,

  Prachtig die eerste belevenissen en er zullen er vele volgen!
  Een toast op 2011 en een groet uit Vroomshoop (nog wel). Vanaf april in Wierden als alles mee zit.

  Alice en Wim

  31 december 2010 om 13:49

 26. Agnes & Wimar

  Hallo wereldreizigers,

  Dank voor jullie mooie wensen! Jullie ook het allerbeste. Zo’n begin is in ieder geval een aardige start ;-). Robert, het schrijven ben je ook niet verleerd, je verhalen lezen weer lekker weg!

  Groeten uit Rotterdam

  31 december 2010 om 12:48

 27. De lange en Dionneke

  Hey avonturiers,

  Klinkt allemaal weer top, spanning en sensatie;-)
  Wij zitten al een maand ingesneeuwd (zo voelt het tenminste)
  Geniet van oud en nieuw, gaan wij ook doen en we drinken een Sambuca op jullie!!
  De beste wensen voor 2011 en natuurlijk hopen we snel weer wat avonturen te lezen!!
  Groetjes en unne houdoe

  31 december 2010 om 11:43

 28. Ruben

  Oei zit je in een regenachtig en druilerig Utrecht en lees je verhalen. Top hoor. Volgend jaar mee doen aan Parijs Dakar?

  Jullie ook een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2011.

  Irma en Ruben

  31 december 2010 om 11:38

 29. Juan

  Sawadee, dit is ouderwets smullen to da max!
  En coming right back at ya! Mijn story is weer in de maak maar allez, eerst het nieuwe jaar aftrappen, dus see you on the flip side!
  Take care, live & enjoy!
  -xx- Jannes

  31 december 2010 om 11:37

 30. Kiwi

  Lieve Jenita en Robert,

  Wat een fantastisch verhaal en foto’s nu al weer. Olderjekes kicken op een XR door de jungle crossen. Ik ga meteen mijn XT opknappen en vast oefenen op de Veluwe.

  Goede jaarwisseling en have fun op het vervolg van jullie mooie avontuur.

  Grt Kiwi

  NB01 ESNS laat ik weten

  31 december 2010 om 11:17

 31. marlies

  Hoi Jenita en Robert,

  Wat gaaf op een motor door laos !! ik ben er geweest en vond het een prachtig land, behalve Vientiane dat was toen een grote bouwput!
  Vannacht werk ik samen met emilie, dorien en robert, dus ik drink een andere keer een biertje op jullie voorspoedige reis !!
  groetjes en veel succes op jullie mooie onderneming !!

  31 december 2010 om 10:26

 32. Erik en Sas

  Sjongejonge wat een briljant verhaal en foto’s, nu al! Zit je op kantoor en lees je dit. Pff.

  Wat een gaaf idee man, met een motor door de jungle heen. Vet. (Honda X(ere) R(eet) haha en terecht)

  Kalm an en een goede jaarwisseling gewenst, keep us posted luitjes!

  grt,
  Erik en Sas

  31 december 2010 om 09:33

 33. Pingback: Van ‘t padje in Vietnam & Laos « Riphagen On Toer!

 34. Pingback: Van ‘t padje in Vietnam & Laos « Riphagen On Toer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s