trektocht Azie [2011] | Zuid Amerika [2008]

Hulde aan de Lange Onderbroek

Argentinië  |  San Carlos de Bariloche |  2 november 2007

Gegroet vanuit een donkere, rommelige stookkelder van een zeer gezellig Argentijns hostel mét fatsoenlijke internetaansluiting. Ik neem je graag mee voor ´n korte intro over de landing in Amerika del Sur!

ZONOVERGOTEN
´t Tochtje naar het Zuiden is in totaal bijna 24 uur, maar het leek sneller te zijn: onze amiga Imke (alias Inca) landde enkele minuten na ons in Santiago de Chile. Het weerzien was als in de afsluiting van ´n zoete familieroman… Lange vertrekhal vol Chilenen, scheeuwende Hollanders die elkaar tegemoet rennen en elkaar in de lucht opvangen. Plaatje! Vanuit de kunstmatige lucht van Iberia, stapten we in Puerto Valas linea recta in een enorme bak met kou, straffe rukwinden en veel, veel nattigheid. Euh, plaatje? Naájaaáh, ff doorbijten en uiteraard toch gewoon buiten het nicotine-gehalte op pijl brengen…Komt tijd…

HET RUND EN DE DRUIF
Zoals je vast wel weet, mogen Chilenen en Argentijnen zich gelukkig prijzen met de allerbeste lappen vlees ter wereld. In combinatie met de ook niet onaardige rode wijn van het land, een goede reden om daar maar eens mee te starten de eerste avond. Beide traktaties waren overweldigend en overvloedig. De plaatselijke ´La Mamma´ hielp nog ff om de laatste hapjes weg te werken. Vreemd hé; soms zit je vol, je weet dat het tegen je gebruikt gaat worden, toch gewoon tot op het bot doorgaan… Héérlijk! De reden van onze start alhier was een dik 3000 meter hoge vulkaan, pal naast de stad. Door de bewolking helaas alleen de weg er naartoe gezien, afgezien van diverse plaatjes in de plaatselijke supermarkt.

Mondje open...

Een loopje nemen met...

Wild Kramperen

DOPE DOUANE
Een natte start als dit voelde niet helemaal ToppieJoppie, dus we zijn de tweede dag de douanebeambten aan Argentijnse kant gaan opzoeken. Vriendelijke mensen daar hoor: door de wat enthousiast verspillende buschauffeur, stonden we na drie uur wachten bij de grenspost zonder prik in de accu. Vijf enorme Argentijnse Beambten bedachten zich geen moment, knoopten hun bevriende viervoeters aan de boom en duwden onze afgeladen bus de grens over. Hulde, hulde hombres!

MAGGIE WAT LANGER… DIE ONDERBROEK
We stranden uiteindelijk in de stad Bariloche, in het merengebied. Na wat rondhangen in de stad, een door Hertz gesponsorde 2-daagse rally door de ongerepte natuur gemaakt en een werkelijk fenomenale natuurroute gereden.

MUY, MUY LINDA!
Des avonds een mooie rustige plek gevonden langs een ijskoud kabbelend beekje, om eens lekker wild te kamperen. Heerlijk om weer even met weinig om handen in de frisse buitenlucht te zijn… En fris was het hoor, Whoehaaaá!! Bijna alle manieren om warm te worden hebben we benut; de lange, wollen onderbroek niet uitgesloten! Gelukkig, een dikke, dikke sterrenhemel maakt zelfs de vrieskou dragelijk.

TYPISCH HIPPIE
Vanaf morgen duiken we terug in de historie, in de vorm van het wonderschone stadje El Bolsón. Deze voormalige Hippie commune, zal ons ondanks de lage ligging van het dorp, waarschijnlijk toch in hogere sferen brengen. Hiervandaan zakken we voorlopig steeds zuidelijker af, met als fysieke uitdaging de beklimming van El Calafate. Zal voor Jenita en mij, als sportieve, getrainde en goed voorbereide hikers, vast (weer) een koud kunstje zijn 😉

Linzenpower

El Tour 'Hertz...'

Bariloche

Tijd zat

Advertenties